• Română
 • Magyar
 • English
 • Deutsch
 • Pensiunea Casa cu Flori, certificata cu 3 margarete, se afla in comuna Valea Crisului, judetul Covasna, la 30 km de Brasov, in apropiere de orasul Sf. Gheorghe. De la Bucuresti sunt aproximativ 205 km pe sosea, iar drumul dureaza circa 3 ore. Daca vii cu trenul, cobori in gara la Sf. Gheorghe, de unde te preluam noi cu masina si te aducem in 15 minute la pensiune.

  Comuna Valea Crisului este o comuna veche. Urmele locuirii acestei zone provin încă din epoca neolitică si mai târziu din perioada dacică. Localitatea este mentionată documentar pentru prima dată în anul 1332 într-un registru papal sub numele de Sacerdos, Kemuspotok.

  Aici in Valea Crisului, te intampina o vila frumoasa, integrata armonios intre brazi, fagi si mesteceni, un restaurant elegant si un pub spatios, masa de ping-pong, si alte jocuri.

  Aici te incarci cu optimism si bucurie de a trai.

  Pe dealurile impadurite inconjuratoare, ca si in interiorul pensiunii, esti neincatusat de prejudecati si ai deplina libertate de manifestare, fara priviri scrutatoare si indiscrete. Pe fereastra se uita doar copacii si veveritele, iar din tariile cerului, soimii iti impartasesc zborul si libertatea.

  In camerele confortabile, sub pilote din puf de gasca, te viziteaza visuri in culori pastel, asemeni imaginilor naive pictate pe mobilierul din lemn masiv.

  Pentru improspatarea fortelor, mananci copios, natural si fara teama, pentru ca in excursiile si drumetiile din aceasta zona muntoasa vei arde rapid caloriile.

  Atractia magica a unor timpuri revolute, din epoca de piatra, saluta cu bunavointa pescarii si vanatorii. La cateva minute de pensiune se afla trei lacuri, in cascada, populate cu crap, pastrav, somn, stiuca, pentru pescuit sportiv sau pentru consum. Clientii nostri au acces gratuit la pescuit, in baza unui voucher emis de pensiune. Asociatia Vanatorilor si Pescarilor din localitate organizeaza pentru doritori partide de vanatoare  magnifice, in padurile unde misuna mistreti, ursi, cerbi, precum si vanat marunt.

  La scurta distanta se afla una din resedintele printului Charles al Marii Britanii, care de curand a cumparat si daruit nepotelului recent venit pe lume o pajiste ecologica situata in imprejurimi. Vizitatorii nostri au ocazia sa imparta cu viitorul rege al Regatului Unit acelasi aer si ape cu virtuti curative, dat fiind ca ne aflam in vecinatatea statiunilor Covasna, Tusnad, Balvanyos, Borsec, Bodoc.

  Lacul Sfanta Ana, numit de localnici “lacul blestemat”, de o frumusete glaciala si fascinanta, mormaie in adancuri din vechile surse vulcanice. Mofetele din zona, datatoare de sanatate, trebuie si ele sa fie consumate cu respect.

  Printre preparatele cele mai solicitate se numara gulasul la ceaun si pastravul la gratar cu mamaliguta si mujdei de usturoi precum si cotletul secuiesc cu varza si smantantana
  Pastravul este aprovizionat de la pastravaria din spatele pensiunii.

  CasaCuFlori1

  CasaCuFlori2