• Română
 • Magyar
 • English
 • Deutsch
 • A 3 margarétás besorolású “Virágos Ház” panzió Kovászna megyében, Sepsikőröspatak községben található, Brassótól 30 km távolságra, Sepsiszentgyörgy város közelében. Bukaresttől közúton mintegy 205 km a távolság, az út körülbelül 3 óra. Vonattal érkező vendégeinket, ha a sepsiszentgyörgyi állomáson szállnak le, mi kocsival 15 perc alatt eljuttatjuk a panzióig.

  Sepsikőröspatak község egy régi település. A térség lakottságának nyomai a kőkorszakig, majd később a dákok koráig vezethetők vissza. A települést írott dokumentumban először 1332-ben említik, egy pápai jegyzékben, Sacerdos, Kemuspotok néven.

  Sepsikőröspatakon az érkezőket egy szép villa várja, mely harmonikusan illeszkedik a fenyők, bükk- és nyírfák ölelésébe, továbbá egy elegáns étterem és egy klub, melyben darts, ping-pong asztal, asztali foci és hoki, illetve egyéb játékok találhatók.

  A tágas udvaron, a pázsiton és a sétányokon a gyerekek kedvükre száguldozhatnak rollerrel vagy biciklivel, illetve télen szánkózhatnak. A legkisebbek számára is remek játékaink vannak.

  Itt mindenki feltöltődhet optimizmussal és életörömmel.

  A környező erdős dombokon, csakúgy mint a panzióban mindenki szabadon kifejezheti önmagát, megszabadulhat az előítéletektől, illetve a fürkésző, indiszkrét tekintetektől. Az ablakokon csak a fák és a mókusok néznek be, illetve a sólymok mutatják be a repülést és a szabadságot.

  A kényelmes szobákban, a pehelytakaró alatt az álmok pasztellszínűek, hasonlóak a keményfa bútorokra festett naiv képekhez.

  Felfrissítheti az erőit, bőséges, természetes étkezéssel, aggodalom nélkül, mivel a közeli Bodoki és Baróti hegységben tett séták és kirándulások során a kalóriák hamar elégnek. Útmutatást és irányítást kínálunk az off road amatőröknek, mi magunk is nagy rajongói lévén ennek az extrém sportnak.

  A kőkorszakba forduló idő mágikus vonzása jó szándékúan köszönti a halászokat és vadászokat. A panziótól néhány méterre három tó helyezkedik el lépcsőzetesen, melyek halban gazdagok, ponty, pisztráng, harcsa, csuka horgászható fogyasztás, vagy sport céljából. Vendégeink ingyenesen horgászhatnak egy, a panzió által kiállított kupon alapján. A helyi Vadász- és Horgásztársaság csodálatos vadászatokat szervez az érdeklődők részére, az erdőben, ahol hemzsegnek a vaddisznók, medvék, szarvasok és az apróvadak.

  A közelben található a Nagy Britanniai Károly herceg egyik rezidenciája, aki nemrég vásárolt és ajándékozott a közelmúltban született unokájának egy környékbeli ökológiai rétet. Vendégeinknek lehetőségük van az Egyesült Királyság jövendőbeli uralkodójával megosztani a levegőt és a vizet, melyek gyógyító erejűek, hiszen Kovászna, Tusnád, Bálványos, Borszék és Bodok üdülők szomszédságában vagyunk.

  A Szent Anna tó, melyet a helybeliek “elátkozott tó”-nak hívnak dermesztően elbűvölő szépségű, mélyén a régi vulkáni források mormognak. A környező fürdők egészséget kínálnak, ezért azokat is becsüljük meg.

  A bioételek megrögzött hívei vagyunk, épp ezért a nálunk felszolgált ételek a környékbeli gazdaságokból származó, természetes összetevőkből készülnek, csakúgy mint az általunk kínált házi borok, melyeket nevezetes bortermő vidékek gazdáitól szerzünk be. A napi menüt ínyenc vendégeinkkel együtt állítjuk össze, hogy teljes legyen a megelégedés és felejthetetlen a nyaralás.

  A legkeresettebb ételeink között szerepel a bográcsban fatűzön főtt gulyás, roston sült pisztráng puliszkával és fokhagymazúzalékkal, székely bordaszelet káposztával és tejföllel, kacsaleves csakúgy, mint a híres áfonyalekváros túrógombóc.

  A pisztrángot a panzió mögött található pisztrángosból szerezzük be.

  CasaCuFlori1

  CasaCuFlori2